Praktische informatie

KOOP JE TICKETSWanneer gaat Wonderwoud door?

De eerstvolgende voorstellingen van Wonderwoud gaan door op vrijdagvond 18 november, zaterdagavond 19 november en zondagavond 20 november.

De Wonderwoud nachtbeleving is een vertelling in het donkere bos. Deze voorstellingen starten na zonsondergang. Je wandelt met een groep het nachtelijke bos in op zoek naar het trollenrijk. De nachtvertelling is één sprookje dat gebracht wordt aan de hand van klank, licht, decor, échte vertellers en luisterverhalen.

Voor de Wonderwoud dagzoektocht kan je zaterdag 19 november op verschillende uren starten. Het is een zoektocht die je met je eigen gezin op eigen tempo kan doen. Je maakt een herfstwandeling in de bossen van Domein Menas en zoekt naar plaatsen waar je luistert naar kortverhalen uit het trollenrijk.

Op welke locatie gaat Wonderwoud door?

We ontvangen je in domein Menas, een groen domein van 15 hectare. De ingang van het domein vind je in de Blekkervijverstraat 20, 9880 Aalter. Het domein is tijdens de voorstelling niet toegankelijk voor auto's. Parkeren doe je in de buurt (zie parkeertips hieronder). Domein Menas is een prachtige locatie die helemaal aansluit bij het Wonderwoud verhaal. Meer informatie over het domein vind je op https://www.domeinmenas.be/het-domein.

Hoe kunnen wij tickets kopen?

Tickets koop je online en op voorhand via de website www.tinkelentertainment.be. Je koopt tickets voor de voorstelling met een vooraf bepaald startuur op een specifieke datum. In de Wonderwoud nachtbeleving trekken we met groepen het donkere bos in. We doen dat op specifieke starturen en je start samen met je groep. Het is dus niet mogelijk om tickets te kopen aan de kassa of op het laatste moment van groep te veranderen. Je moet ook stipt aanwezig zijn voor het startuur. We raden je aan om 30 minuten op voorhand aanwezig te zijn. Voor de dagzoektocht koop je een tijdslot maar je hebt 1 uur de tijd om te starten. Je wandelt dus in je eigen groepje en op eigen tempo.

Waar kunnen we parkeren?

Je kan niet parkeren op het domein. Er zijn verschillende plaatsen waar je in de buurt gratis kan parkeren. Volg de GPS naar de Blekkervijverstraat 2, 9880 Aalter (parking aan de kerk). Als deze parking volzet is, dan kan je ook gratis parkeren in de Aalterstraat langsheen de kerk van Maria-Aalter. Je wandelt vervolgens naar de ingang van het domein in de Blekkervijverstraat 20, 9880 Aalter.

Hoe lang duurt de voorstelling?

De Wonderwoud nachtbeleving duurt ongeveer 1,5 uur. Het traject is 1 tot 2 kilometer en is vooral gevuld met live vertellingen. Zo vliegt de tijd (én de afstand) voorbij! De Wonderwoud dagzoektocht duurt ongeveer 1 uur maar dat hangt af van jullie eigen tempo. Geen stress en vooral genieten van een herfstwandeling gecombineerd met leuke verhalen. Bij de dagzoektocht ontdek je Domein Menas op eigen tempo.

Wanneer start de voorstelling?

Op zaterdag 19/11 kan je de zoektocht overdag starten om 11:00, 13:00 en 15:00. Je hebt 1 uur om te starten. Je moet dus niet stipt aankomen op het startuur. In de avond maken we ons klaar voor de nachtbeleving. Elke avond organiseren we 7 voorstellingen met een specifiek startuur. Deze avondvoorstellingen starten stipt om 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00 en 20:30. Het startuur van jouw groep staat op je toegangsticket. Je komt dus best minstens een half uur op voorhand want deze groepen starten stipt.

Welke kledij trek ik best aan?

De voorstelling gaat integraal door in open lucht. We raden aan om gepaste (waterdichte) schoenen te voorzien (voor op modderige en oneffen paden) en warme kledij die tegen de regen kan.

Moet ik verlichting meebrengen voor ’s avonds in het bos?

Wij zorgen voor voldoende verlichting tijdens de wandeling. Het is niet toegelaten om je eigen bijkomende verlichting mee te brengen omdat dit de Wonderwoud vertelbeleving kan verstoren.

Kunnen we iets eten of drinken?

Vanaf 10u tot het einde van het evenement zijn er koude en warme dranken alsook kleine versnaperingen te verkrijgen: pompoensoep, pannekoeken, gluhwein en warme chocomelk. Zo verslaan we samen de koude en maken we het extra gezellig! Je kan drank- en eetbonnen kopen aan de kassa. Let op: aangekochte bonnen worden niet terugbetaald.

Is het evenement veilig voor kinderen?

Jazeker, de wandeling en de paden zijn zeer veilig. Door de duisternis en de aanwezigheid van water langs het traject (beek, vijver) vragen we je wel om steeds in de buurt van je kinderen te blijven. In de nachtbeleving gaan er ook begeleiders mee met elke groep, die het traject goed kennen.

Is het evenement toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Helaas niet. Het is namelijk een echte boswandeling waarbij we de begane paden verlaten. Hierdoor is het parcours niet makkelijk begaanbaar met een rolstoel. Dat vinden we zelf ook jammer, omdat we onze evenementen graag toegankelijk maken voor een breed publiek. We hebben echter zelf nog geen goede oplossing gevonden. Heb jij suggesties? Dan mag je dit zeker laten weten!

Wat gebeurt er als het slecht weer is?

Weer of geen weer: het evenement gaat sowieso door. Enkel bij stormweer en bij bliksem wordt Wonderwoud afgelast.

Is de wandeling te doen met een buggy?

Dat raden we af (al is het niet verboden). Het is namelijk een boswandeling, waardoor de wegen niet altijd makkelijk begaanbaar zijn met een buggy. Dat vinden we zelf ook jammer, omdat we onze evenementen graag toegankelijk maken voor een breed publiek. We hebben echter zelf nog geen goede oplossing gevonden. Heb jij suggesties? Dan mag je dit zeker laten weten!

Mag ik foto’s maken of filmen tijdens het evenement?

Jazeker. We vragen wel om foto’s te maken zonder flits om de beleving van de anderen niet te verstoren. Ook filmen is toegestaan, op voorwaarde dat je het beeldmateriaal niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Statieven en ander groot materiaal laat je beter thuis. Onze huisfotograaf maakt trouwens ook foto's tijdens de wandeling. Door deel te nemen aan Wonderwoud, stem je ermee in dat we deze foto's gebruiken voor de promotie van toekomstige voorstellingen.

Zijn honden toegelaten?

Neen, honden (en andere huisdieren) zijn niet toegelaten op Wonderwoud. Sommige trollen beschouwen honden immers als delicatesse.KOOP JE TICKETS


Hey! Mogen wij je mailen over
alle Tinkel vertelbelevingen?

Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en enkel door Tinkel gebruikt om je informatie over onze vertelbelevingen door te sturen.